Rondom het huis

Mooie verzorgde tuin in 3 niveaus: Bovenste ( omheind ) niveau met barbecue. Middelste niveau met jacuzzi. Laagste niveau met verwarmd zwembad en toegang tot wellness.

Vanuit Weillen, kan je verschillende prachtige wandelingen maken.

Weillen ligt vlakbij Dinant. Dinant is één van de bekendste stadjes in de Belgische Ardennen en bezit heel wat troeven: de citadel, koek van Dinant, een cruise op de Maas, de grot van Dinant "la Merveilleuse" maison de monsieur Sax, les Bains de Dinant, abdij van Leffe… Geniet van een ontspannende namiddag in de winkels of op een terrasje, of in het teken van sport met kajak of paintball bij Dinant Adventure of een avondje uit in het casino... voor elk wat wils.

In de nabije omgeving kan je een bezoek brengen aan de abdij van Maredsous. De abij dateert van 1872 en is nog volop in bedrijf. De monniken leven er volgens de Benedictijner regels. Zij beheren onder andere een bibliotheek en een ontvangstruimte waar abdijproducten te koop zijn zoals het bier en de kaas. De abdij van Leffe is vermaard om het bier dat we ook in Nederland kennen, is de naam van de adbij ermee verbonden. Er wordt geen bier gebrouwen maar de abdij zelf is wel te bezoeken in de zomermaanden.

Rond Dinant zijn mooie kastelen te vinden. Onder andere het renaissancekasteel van Freijr op de oever van de Maas, ook vermaard om de bijzondere tuin in geometrische stijl.

Vanuit Anseremme aan de Lesse-rivier, ten zuiden van Dinant, kunt u kajakken. De Lesse meandert langs kastelen, natuurparken, prehistorische grotten en statige rotsen. Er worden zowel lange als korte tochten aangeboden. Ook is het mogelijk het kajakken te combineren met een andere activiteit, zoals een fiets- of mountainbiketocht, een brouwerijbezoek of een spelletje paint-ball.

Een van de beroemdste bezienswaardigheden in de Ardennen vormen de Grotten van Han in Han-sur-Lesse in de vallei van de gelijknamige rivier. U bezoekt de grot een trein of te voet. U komt door galerijen en langs indrukwekkend grote zalen waar u grillig gevormde kalkafzettingen ziet. Op hetzelfde domein zijn het Wildpark met twintig diersoorten en de 3D-attractie Speleogame te bezoeken. Ook is er in een museum de verzameling archeologische vondsten te zien, want onze voorouders gebruikten de grotten als 'woning'.